tisdag 21 december 2010

St.Peters Winter Ale 6.5%

Här får vi ett svart öl med ett kraftigt beiget skum. Doftar av kaffe, rostade toner, aningn sötma och vörtbröd. Smaken är kraftig, robust med mycket rostade toner, korn och rågbröd, kaffe och torkad frukt. Ja det är en stor smak med stor komplexitet och många olika inslag. Medelhög beska.

Lång härlig eftersmak med kaffetoner. Detta är en av mina favoriter bland njutnings-/brasölen! När jag tänker mig en varm lugn stund framför öppna spisen är det ofta St.Peters som agerar referens. St.Peters flaskor är fina, de gamla elipsformade flaskorna var dock finare. Det är bara St.Eriks som kan konkurrera med flaskdesign idag.


1 kommentar:

  1. Ja, visst är den fin! Verkligen en komplex ale, med mycket fin "murken" smak och lukt. Alla tiders brasvärmare. Och baksidetexten på flaskan sen... Väldigt viktigt att beskan ligger rätt - annars kommer inte malten fram. Tycker det är lite synd på malten i en öl som Mohawk stitch porter att beskan i den är så framträdande. Gärna beska, särskilt i eftersmaken, men det verkar vara lätt hänt att det blir IPA för hela slanten.

    SvaraRadera