lördag 11 december 2010

Hibernation Ale 8.7%

Hibernation från nordamerikanska Great Divide Brewery Co gör här en öl som de kallar English-style old ale.
Ölen är brunröd i färg och ger ett relativt lågt tunns skum. Doftar vinöst av torkad frukt och lite rostade toner samt choklad. Även smaken är vinös och eldig. Packad av torkad frukt där jag återfinner russin och plommon. Mycket kraftfull i smak. Alkoholen känns av som en värmande våg. Robust, fyllig. Där finns även en beska som försöker balansera men den känns ganska vass. Eftersmaken är vinös med avslut av torkad fruk och en beska som komer fram långt in i eftersmak.

Detta är en vinös öl full av robusta gammelsmaker som torkad frukt. Detta är inget för den svaghjärtade eller oerfarne öldrickaren. Det här är absolut inget öl jag häller upp till maten utan jag kombinerar den helst med en kraftfull efterrätt. Mögelost med pepparkakor, chokladkaka (med hög kakaohalt), eller något annat kraftfullt som står upp med sin egen smak mot denna öl.

1 kommentar:

  1. Det här en riktigt fin feting till öl tycker jag. En präktig vintervärmare, jättetjock i malten och med bra tryck i spriten. Och ordentligt besk, men utan att lyckas kväva dom andra smakerna. Riktigt smakfull!

    SvaraRadera