tisdag 3 november 2009

Urthel Hibernus Quantum 9%

Detta öl har ett mycket kraftigt vitt skum som beror av den väldigt höga kolsyran i ölet. Ölen är lätt grumlig/flockig av sediment, färgen är annars gyllene gult. Doften är söt av blommiga humlearomer, antydan till ananas och tropiska frukter. Kraftfull och med en definitiv närvaro av alkohol. Första klunken ger en härlig wowkänsla! Väldigt mycket smak, burdus på ett elegant sätt. Ren och mycket hög beska. Alkoholen bränner till runt tungan och värmer genast i bröstet. Detta är ett öl som inte maskerar sin höga alkoholhalt. Här är det humlen, beskan och alkoholstyrkan som står i fokus. Malten ger en lätt brödighet som dock hamnar i skuggan av de dominanta smakinslagen och munkänslan är även relativt tunn.

Detta är ett mycket intressant och spännande öl, inget för veklingar eller humleallergiker! Vill man testa på eldighet, humleblomster och extrem beska i en spännande mix så är detta ett öl för dig!

1 kommentar:

  1. Det här måste ha varit en riktig resa! Det känns nästan som man smakat den själv efter att ha läst det här. Det har jag inte. Men det borde jag verkligen göra.

    SvaraRadera