söndag 6 december 2009

Corsendonk Christmas Ale 8.5%

Färgen är rödbrun, lätt grumlig och ölen bildar ett kraftigt beiget skum vid upphällning. Doften är söt och maltig med toner av farinsocker, russin, sötlakrits. Smaken är maltig och söt, lätt rostad med toner av knäckebröd, sirap och lakrits. Där finns en lätt touch av alkohol. Beskan är återhållsam.

Detta är återigen ett perfekt brasöl som man kan slappna av med och långsamt, sakta och stilla njuta av när man
kontemplerar över julen och ledigheten. Ölen kommer i en bra storlek för denna typ av mustigt söta öl, 250ml, perfekt. Ölen passar nog intejulbordet då den är lite för alkoholstark och söt. Möjligen till en ostbricka?






















2 kommentarer:

  1. "Då man kontemplerar Julen och ledigheten"?! Vad kan väl vara en bättre sinnesstämning än detta. Farinsocker och så vidare låter som rena knäckkoket; juligt, sött och festligt på ett annat sätt än vad "julöl" och "winter ales" brukar vara. Går lite i tankarna på att köpa "julklappsöl" till någon som överraskning - kanske kunde det här vara något?

    SvaraRadera
  2. Den kan nog passa bra som en julklappsöl. Då kan man ju passa på att ge bort något som man inte tror att mottagaren hade köpt på eget bevåg. Bra idé med julklappsöl, kanske måste sno den.

    SvaraRadera