tisdag 20 april 2010

Früli Strawberry Beer 4.1%

Detta är ett grumligt rödfärgat öl med ett gulligt rosa skum. Doften är mycket kraftig av söt, söt jordgubbe. Lätt antydan till tuttifrutti/tuggummi-doft. Den är mycket aromatisk i sin doft och den känns väldigt naturlig. Lite som att lukta i en bunke med jordgubbssylt, fast mer.
Smaken är mycket söt och fullständigt fullproppad av jordgubbssmak. Återigen är det en mycket naturlig och trovärdig smak som levereras. Känslan är lite som kolsyrad stark jordgubbssaft. Det är egentligen inte förän i eftersmak som man kan ana att detta är en öl och att där finns antydan till syrlighet och brödiga toner när jordgubben väl har haft vänligheten att klinga av.

Detta är en liten pärla skulle jag vilja säga. Samtidigt är den ju helt snurrig! Det är ju något helt annat än en vanlig öl och är man ortodox ska man nog hoppa över men för den frisinnade finns det en skojig och trevlig smakupplevelse här. Fullpackad av jordgubbsdoft och smak som är naturlig och trovärdig, d.v.s. inte alls som denna Hoegaarden Rosée
Jag kan tänka mig att njuta denna öl som en fördrink, kanske med en isbit i, en varm het sommarkväll.

2 kommentarer:

  1. Men, frågar sig vän av ordning, kom jordgubbarna i i ölet? För jordgubbsmalt har man inte hört talas om. Väldigt kul att läsa om ett öl som inte bara smakar jordgubb och sött - utan dessutom kan bedömas som gott också! (Snyggt skrivet också)

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte den är gjord som en Framboise eller Kriek där man låter jordgubbarna/körsbären jäsa med utan här handlar det om jordgubbssaft som man haft i ölen (eller ja, säkert nån pressad koncentrerad "jordgubbssirap").

    SvaraRadera