onsdag 21 april 2010

Belhaven Wee Heavy 6.5%

Ölen är brunröd i färgen och levererar ett medelkraftigt skum. Doften är mycket maltig med nyanser av sirap och nöt. Lite sötaktig. Smaken är maltig och ger en mjuk och len munkänsla. Lätt sötma även i smak. Viss beska finns som svarar upp men inslagen av humlearomer är obefintliga. Här är det maltinslagen av sirap och russin som står i fokus. Alkoholhen är bra maskerad och inget man känner av. Eftersmaken går även den på malttemat.

Sammanfattat är den en mjuk, len och behaglig helmaltsöl. Även om det är stora skillnader i smak så påminner känslan om Innis & Gunns originaltappning. Jag kan inte annat än gilla den.

2 kommentarer:

  1. Så gott det låter! "Len och behaglig helmaltsöl"... mm. Letade efter den på svava häromdan, hittade den inte. Var tvungen att trösta mig med oxford gold och en founders. Engelska ales kan vara en så skön kombination av karamellmalt, har jag för mig, och humle, goldings eller något liknande. Malt, lite blommiga aletoner och skvätt humle. Perfekt! Sen sover man bra. Livet kan inte blir så mycket bättre än så.

    SvaraRadera
  2. wee Heavy är en riktigt stabil ale. Väldigt gedigen. Förövrigt så börjar det väl bli dags för dig att dyka upp och träna lite?

    SvaraRadera