söndag 11 april 2010

Sigtuna Easter Ale 5.6%

Ölet är gyllene rött med mycket kraftigt finkornig vitt skum. Doften är aromatisk med toner av färsk grön humle, harts och antydan till tropiska frukter. Doften är söt och man anar en viss brödighet. I smaken serveras vi en hög beska och aromatiska florala toner. Blomster blandas med knäckebröd. Maltsmaken känns mycket ren och enkel (inte simpel). Eftersmaken ger först en kraftig beska men därefter kommer en fin varaktig brödig maltavslut. Även här känns malten mycket ren.

Easter Ale är ett blomsterinspirerat öl med en ren brödig malt. Kanske inte så påskig till sin karaktör men hur som helst är det ett väldigt spännande öl. Själv hade jag inte valt att kalla det för Easter Ale utan kanske anspelat mer på våren och spirande gräs och knoppar.

1 kommentar:

  1. Först tänkte jag: Gud va tråkigt med ännu en påsköl. Så kul att det inte var en då! För själva ölen verkar ju vara en intressant skapelse, som Black october i höstas, även den från Sigtuna bryggeri, och inte heller den motsvarade sin säsongsanknytning. Däremot var den väldigt god, tyckte åtminstone jag. Brödig, precis som den här. Men den här skapelsen går väl ut ur sortimentet med påsken den också. Var också det här ett riktigt bra och intressant öl?

    SvaraRadera