onsdag 29 juli 2009

Franziskaner Hefe Weissbier Dunkel 5.0%

Färgen är grumligt brunröd och ölen har jästfällning. Lätt cremefärgat skum. Doften är som förväntat av ett veteöl lite syrlig och vass och relativt "tunn" vilket gör att den känns lätt och frisk. Inslag av tropiska frukter som ananas och passionsfrukt.

Wow! Smaken är riktigt fin och inte alls som förväntat baserat på doftintrycken. Ölen är lätt och svalkande som ett veteöl brukar vara men där finns även fina maltsmaker med tydliga inslag av choklad (!?). Chokladtonerna återfinns även i eftersmaken. Smaken är heller inte så väldigt syrlig, vilket passar mig bra, och ölen har en tunn, lätt, känsla i munnen. Avslutet känns lite väl kort men där återfinns den maltiga chokladen och en liten efterbeska.

Jag är inte någon veteölsfantast men detta är ett riktigt gott öl. Det borde således vara något för alla dem som inte gillar veteöl att prova. För den ovane öldrickaren kan jästfällningen kanske avskräcka, låt den inte göra det utan passa på och köp en öl som passar perfekt för en stunds avkoppling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar