lördag 9 maj 2009

Wells Banana Bread Beer 5.2%















Detta är ett rödgyllene öl med ett kraftigt vitt skum. Den har en tydlig doft av banan, eller skumbanan, uppblandad med maltiga aromer. Ölen känns relativt söt i doften.
I smak är banansmaken ej så tydlig som doften först signalerar. Banansmaken blandas upp, och ihop, med malten på ett utmärkt sätt. Låter man ölen rulla i gommen ett tag så träder banansmaken fram lite tydligare och man känner att malten gifter sig väldigt bra med bananen.
Bananen återkommer ännu lite tydligare i eftersmak. Det finns en relativt bra humlebeksa i eftersmak men söker man ett steg längre så känner man en lite bitter eftersmak, kan det månne vara bananskal?
Wells Banana Bread Beer är ett helt OK specialöl som är gott, men ölet fungerar nog inte för den som vill att en öl skall smaka som en öl förväntas smaka. För den nyfikna ölprovaren är det helt klart värt att prova.

2 kommentarer:

  1. Det här var ju intressant tycker jag! En öl med banansmak. Men hur går det med de gamla tyska renhetslagarna - är de överbord nu? För var kommer banansmaken ifrån? Är den helt artificiell eller ingår någon form av bananextrakt? Från malten kan den väl inte komma. Å andra sidan har munkarna i de belgiska klostren aldrig ratificierat det där gamla "avtalet"...

    SvaraRadera
  2. Belgarna torkar sig därbak med Reinheitsgebot. Ölet är bryggt med bananextrakt och bananarom om jag inte minns fel. Det finns helt klart godare fruktiga öl att satsa på men den var inte så dålig som jag innan provningen fruktade så en positiv överaskning infann sig helt klart.

    SvaraRadera