söndag 18 oktober 2009

Sigtuna Oktoberfest 5.5%

Nu har vi nått fram till denna säsongs sista oktoberfestöl. Sammanfattningsvis kan jag konstatera att samtliga öl har varit godkända men där några av dem har känts lite för slätstrukna och tråkiga (Hofbräu och Löwenbräu) utan att för den skull ha varit dåligt framställda. Ett par sorter har stuckit ut med särskilda kvaliteter som Samuel Adams med sin lite söta och maltiga öl, Spaten med sitt högbeska öl och Weltenburger med sin riktigt perfekta Oktoberfestöl.

Nu till den sista provade Oktoberfestölen. Svenska mikrobryggeriet Sigtuna står som producent för sin tolkning av oktoberfestölen. Sigtuna levererar oss ett bronsfärgat öl med ett vitt skum. I doften känner man söta nötiga maltdofter med en grön, späd, humlearom med blommiga inslag där bakom. I smaken levereras en hög färsk/grön beska med en elegant maltig kropp. Balansen i smaken är god men med övervikt på beskan. Viss sötma finns i smak. Eftersmaken består i en lång beska.

Detta är återigen ett godkänt oktoberfestöl. Förutom att beskan är krispig, grön och pilsneraktig (maltinslaget är traditionellt oktoberölsaktig) är det inget som står ut som riktigt speciellt. Ölen kan sammanfattas som en bra svensk tolkning av ett oktoberfestöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar