fredag 9 oktober 2009

Weltenburger Kloster Oktober-Festbier 5.3%

Weltenburger Kloster ger oss här en guldröd öl med ett tjockt vitt skum. Doften är maltig, sirapslik med inslag av nötter och med en lite småvass blommig humlearom. Smaken är ändå fräsch och balanserad trots att det ligger tyngd bakom. Nötiga inslag och viss sötma i malten som även återger de sirapstoner man känner i smak. Den blommiga humlen återfinns även i smaken och levereras med viss spänst.

Denna öl har en bra balans mellan malt och humle och smaken är kraftig i alla dess komponenter. Detta är ett öl som fungerar perfekt till husmanskost och annan rustikare mat. Högklassig oktoberfestöl! Såhär vill jag i alla fall ha den.

1 kommentar:

  1. Oj, det här var tydligen lite avvikande och mäktigt. Skulle vara roligt att pröva ifall något exemplar mot förmodan finns kvar. Annars får man väl glutta lite på de många nyheterna som kommit. Har druckit twisted thistle, breznac och, ja, vad var den där andra alen för nåt nu igen? Får nog dricka dem igen och återkomma. Något för en framtida gemensam ölprovning kanske. Är för övrigt väldigt sugen på en helkväll på slottskällans bryggeri - problemet är bara att man måste vara 15 till 20 personer. Måste väl dra ihop en klassfest eller liknande för att det ska gå ihop.

    SvaraRadera